Büryan Pilavı

Konu, 'Pilavlar' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    MALZEMELER
    1 kg kuşbaşı kuzu eti
    3,5 su bardağı pirinç
    4 çorba kaşıgı margarin
    1 demet taze nane
    2 demet taze soğan
    tuz, karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Bir iki saat önce pirinçleri ılık suya koyun, üzerlerine bir çorba kaşığı tuz gezdirip, dinlenmeye bırakın. Bir kaşık margarinde etleri biraz çevirin, çok hafif kızarsınlar, üstlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişirin. Etler pişince kevgirle başka bir yere alın. Tuzlu sudaki pirinçleri yıkayıp bol suyla, tuzunu ve ununu akıtın, süzün. Bir tencerede üç kaşık margarini eritin. Süzülen pirinçleri içine katıp, karıştırarak kavurun. Beş on dakika sonra ince doğradığınız taze soğan ve naneyi de pirince ekleyin, kavurmaya devam edin. Bir süre beraber kavrulsunlar. Kavurma işi bitince tenceredeki et suyunu süzün ve yaklaşık beş bardak etsuyunu pirince dökün. Etleri de üzerlerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun. Önce harlı sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekip iyice şişinceye kadar pişirin ve sonra demlendirin.
    AFIYET OLSUN !
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Büryan pilavı çok güzeldir aramızdan birisi yapsada gerçekten afiyet olsa..
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Buryan pilavi daha önce duymadim ancak tarifini kaydediyorum.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş