Burbon Puncu nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    [​IMG]
    Burbon Puncu nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    6 Küçük Taze Nane Yaprağı1 Tatlı Kaşığı Şeker1 Tatlı Kaşığı Soğuk Su1 Su Bardağı Buz Kırığı1/2 Su Bardağı Burbon Viskisi1 Limon Dilimi1 Taze Nane Sapı1 Kahve Kaşığı Pudra Şekeri

    Yemeğin Tarifi
    Burbon Punçu Burbon viskisiyle yapılmış naneli, klasik bir Amerikan punçudur. İştah açıcı olan bu punç, alışılmış punçlardan biraz daha hafiftir.Nane yapraklarını büyük bir punç bardağına koyup, şeker ve suyu ekleyiniz. Bir kaşıkla nane yapraklarını iyice eziniz. Şeker eriyinceye kadar, bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırınız. Buz kırıklarmı, bardağa doldurup, içine viskiyi dökünüz. Uzun saplı bir kaşıkla viski ve buzu karıştırınız.Bardağın dışını kurulayıp buzdolabının en soğuk kısmında 1 saat bekletiniz. (Bardağın tamamen buğulanmış, buzun da hafif donmuş olması gerekir.)Punçu limon dilimi ve nane sapıyla süsleyiniz. Pudra şekerini serpip, bardağa bir kamış batırarak servis ediniz.
     
  2. n

    nevin Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. m

    madamalev Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. s

    sevko Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. g

    gecekizi45 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş