Bunları Bilmeden Yiyecekleri Atmamalısınız

Konu, 'Yararlı Bilgiler' kısmında ender tarafından paylaşıldı.

  1. ender

    ender Yeni Üye

    Buzdolabınızdaki yiyecekleri ne zaman atmanız gerektiği konusunda bir fikriniz var mı? Yiyecekler ne kadar zaman tutulmalı; yiyecekler ne kadar süre dayanır sorularının cevabını öğrenmek istiyorsanız yazımın devamını titizlikle okumalı; kısa zamanda uygulamaya başlamalısınız.

    Yiyecekleri ne zaman atmalıyız?

    *Fırından çıka taze ekmek bir iki gün içinde küflenirken marketten alınan ekmekler daha uzun süre dayanır. ekmekler nemli ortamlarda çabuk nemlenir ve küflenirler. Bu gerçeği unutmamalısınız.
    fresh_halal_egg.jpg
    *Yumurtalarınızı uzun süre korumak istiyorsanız buzdolabında tutmalısınız. Markette soğuk ortamda satılan yumurta aldığınız zaman daha uzun süre dayanır. Oda sıcaklığında aldığınız yumurta daha kısa süre içerisinde bozulur.
    KIRMIZI-ET.jpg
    *Kırmızı et aldığınız zaman buzdolabında 1- 2 gün beklettikten sonra da yiyebilirsiniz. Ama daha geç tüketmeyi düşünüyorsanız dondurucunuza atıp daha sonra yiyeceğiniz zaman çözdürüp yiyebilirsiniz.
    6107_banner5.jpg
    *Sütün bozulduğunu anlamak için koklamanız yeterli olacaktır. Süt yağlı ve yağsız oluşuna göre bozulma süresi değişen bir gıda maddesidir.

    *Manavdan ya da pazardan aldığınız marul kesmediğiniz sürece bütün halinde 1 hafta dayanır. Ama keserseniz daha hızlı bozulacaktır.

    *Yumurtadan yapılan mayonez düşünüldüğü zaman çabuk bozulabilen bir ürün gibi gelir. Ama marketlerde satılan birçok ürün gibi mayonez içinde de bol miktarda koruyucu madde bulunduğu için mayonezin bozulma süresi uzundur. Yerken tadı ekşimsi gelmediği sürece yiyebilirsiniz.

    *Öğle yemeğinizi marketlerden hazır sandviç tercihinde bulunarak alıyorsanız tüketmeden önce mutlaka buzdolabına koymalı en kısa süre içerisinde tüketmelisiniz.

    *Peynir tercihinize göre peynirin bozulma zamanında değişiklik olabilir. Beyaz taze peynir daha çabuk bozulur. Islak ve yumuşak peynirlerin en hızlı küflenip bozulan peynirler olduğunu unutmayın.
     
  2. Sabır

    Sabır Admin Yetkili Kişi

    Süt konusunda çok dikkat etmemiz gerekiyor. Açtığınız zaman iki üç gün geçmeden tüketilmeli.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş