Bulgur Pilavlı Yahni nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Bulgur Pilavlı Yahni
    Malzemeler
    1 kg. kuzu akciğeri
    6 diş sarmısak
    4 adet kuru soğan
    4 adet yeşil biber
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı margarin
    Karabiber
    Tuz

    Bulgur pilavı için:
    2 su bardağı bulgur
    1 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı margarin
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle pembeleşene kadar kavurun. Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun. Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin.



    Kuzu akciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün. Tencereye 1 kaşık margarin ve ciğerleri atın, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Salça, ezilmiş sarmısak, karabiber ve tuz atıp karıştırın. İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su koyun, 40 dakika pişirin. Bulgur pilavıyla servis yapın.



    Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz.
     
  2. n

    nazlı Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. s

    sedizxxx Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. s

    serra Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  5. b

    barby Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş