Boşnak Böreği Nasıl Yapılır

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında I$ık tarafından paylaşıldı.

  1. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Boşnak Böreği Nasıl yapılır
    Boşnak böreği tarifi nasıldır
    Resimli Boşnak böreği tarifinin yapılışı


    Boşnak Böreğinin Malzemeleri :


    1 Kg Un
    1 Fincan Sıvı Yağ
    1 Yumurtanın Sarısı
    Yeterince Su
    Tuz
    İçi İçin
    200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
    1 Demet Maydanoz
    1 Su Bardağı Sıvı Yağ
    Tuz


    Boşnak Böreğinin Tarifi
    Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

    Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir. )

    Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim. Yufkayı rulo şeklinde saralım.

    Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
     
  2. a

    arzu. Yeni Üye

    Güzel bir böreğe benziyor,tarif bir daha geniş tutulabilir resimle desteklenebilirdi.
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Boşnak böreği çok lezzetlidir mutlaka denemelisiniz.
     
  4. p

    pepe Yeni Üye

    Boşnak böreği muhteşem bir börek
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş