Börülceli veya Ispanaklı Milföy Pidesi

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Börülceli veya Ispanaklı Milföy Pidesi nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    3 adet hazır milföy hamuru
    2 adet çırpılmış yumurta sarısı
    2 su bardağı haşlanmış taze börülce veya haşlanmış ıspanak
    1 baş soğan (çok ince, yemeklik doğranmış)
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı rende taze kaşar veya dil peyniri

    Yemeğin Tarifi
    Börülce veya ıspanağı haşlayıp, ince kıyılmış soğan ve tereyağında kavuruyoruz. Önce soğanı kavuralım, rengi sararınca, haşlanmış sebzeyi ilave edelim. Birkaç dakika tahta kaşıkla çevirip, altını söndürelim.

    3 adet kare milföy hamurunu unlanmış tezgahın üzerine yan yana yerleştirip, uçlarını birleştirelim.Elde ettiğimiz dikdörtgen, uzun milföy hamurunun uzun kenarlarını ince ince iki kere üst üste katlayarak kıvıralım. Böylece uzun kenarları içe katlanmış ve kenarları kalınlaşmış, adeta bir pide hamuru hazırlamış olduk.

    Önceden çırpılan yumurta sarısını bir fırça yardımıyla boş pidenin her tarafına sürelim.

    Milföy pidesinin içine kavrulmuş börülce veya ıspanağı iyice yayalım. Bunların üzerine kaşar rendesini serpiştirip, yumurtayı fırça yardımıyla en üstüne sürelim.

    Fırında 175°C?de 20 dakika kadar pişirelim. Milföyler pişince kabarıp, renkleri kızaracaktır.

    Fırından çıkarıp, isteğe bağlı olarak 5 veya 10 cm?lik dilimler halinde kesip, servise sunalım.
     
  2. b

    barby Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. e

    eftelya Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. T

    ThouqqLesSs Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş