Böreklik Kartalaç Yufkası Tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Ramazan Kartalaçı tarifi,Böreklik Kartalaç Yufkası Tarifi,Kartalaç nedir yapılışı,Kartalaç Nasıl Yapılır


    Kartalaç nedir? Kartalaç bir börek çeşididir. Tandır denen ekmek pişirilen yerlerde biraz kalın olarak pişirilen yufka ile yapılır.
    Arasına maydanoz ile karıştırılmış, çökelek peyniri konur. Soba ya da başka bir yerde pişirilir. Eğer fırında pişirilirse belli bir tadı olmaz.

    HAMUR İÇİN:
    - 5 kg un kaliteli un,
    - Yarım kg yoğurt,
    - 1 çay bardağı sirke,
    - Yeteri kadar tuz ve su,


    HAZIRLANIŞI:
    Öncelikle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun iyi yoğrulması ve 1 saat kadar dinlenmesi şart.Daha sonra gerekli olan malzemelerini bahçenize, balkonunuza hazırlayın. Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tepsiye yada temiz bir örtüye koyup üzerini nemli bir bezle kapatın. ( eğer üzerine nemli bez örtmezseniz bezelerin üzeri kurur ve kolay açamazsınız) Düz bir sofranın üzerinde yufkalarınızı un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak bir şekilde açın. Tabi diğer taraftan yufkaları pişireceğiniz saçın ateşini yakmayı unutmayın. Kızgın saça oklavaya sarılmış incecik yufkayı serin. Bu aşamadan sonra iş pişirici arkadaşa düşüyor :) pişirgeç yardımı ile yufkayı çok kurutmadan ve her tarafını eşit bir şekilde pişirmek sureti ile çevire çevire pişirin.
     
  2. G

    Güliz Yeni Üye

    Kartlaç Yufkasını ilk defa duyuyorum. Çok fazla yaygın olan bir yufka değil heralde
     
  3. Şaban

    Şaban Yeni Üye

    Kartalaç nedir? Kartalaç bir börek çeşididir. Tandır denen ekmek pişirilen yerlerde biraz kalın olarak pişirilen yufka ile yapılır.
    Arasına maydanoz ile karıştırılmış, çökelek peyniri konur. Soba ya da başka bir yerde pişirilir. Eğer fırında pişirilirse belli bir tadı olmaz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş