Börekitas

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Börekitas nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    ½ bardak sıvıyağ
    1 yemek kaşığı margarin
    4 yemek kaşığı ılık su
    1 yemek kaşığı sirke
    1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
    Un
    Tuz

    Harç İçin;
    6 adet patlıcan
    6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
    Karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Patlıcanları yıkayıp, közleyin. Kabuklarını soyun. Rendelenmiş kaşar ve karabiberi ilave edin. Hazırladığınız harcı, kenarda bekletin.

    Derin bir kaba sıvıyağ, margarin, ılık su, sirke, rendelenmiş kaşar ve tuzu aktarın. Yavaş yavaş unu katın. Yumuşak bir hamur elde edin. 20 dakika dinlendirin.

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Su bardağının ağzı genişliğinde, yuvarlak hamurlar açın. Kalıpla keserek, düzgün parçalar elde edin. İçine 1 tatlı kaşığı kadar patlıcanlı harçtan koyup, kapatın. Dilerseniz üzerine yumurta akı sürüp, çöreotu ya da susamla süsleyebilirsiniz.

    175 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.
     
  2. o

    ozl35 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. n

    nisakayra Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. a

    ayti Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  5. g

    gebe Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş