Bonfile Filetosu

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]
    Baharatlı ekmek ve domates ile (2 kişilik)

    Malzemeler:

    400 gr fileto bonfile

    1 yemek kaşığı hardal

    Deniz tuzu

    Karabiber

    1 yemek kaşığı ayçicek yağı

    Baharatlı ekmek:

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı kıyılmış soğan

    1 diş kıyılmış sarımsak

    3-4 dilim küp doğranmış beyaz tost ekmeği

    Kıyılmış fesleğen

    Doğranmış biberiye

    Doğranmış maydanoz

    Doğranmış kekik

    Tuz, karabiber

    Süsleme için: 5-6 adet kiraz domates, kekik yaprakları, biberiye yaprakları, fesleğen yaprağı

    Hazırlanışı: Et, fileto şeklinde temizlenir. Üzerine hardal, tuz ve biber sürülür. Sıcak tavada, ayçiçek yağında tüm yüzeyleri kızartılır ve daha sonra 140 derece fırında isteğe göre pişirilir. Baharatlı ekmek için tavanın içine tereyağı koyduktan sonra, soğan ve sarımsak ilave edilir. Renklerini koruyacak şekilde pişirilir.

    Küp doğranmış tost ekmekleri ile doğranmış diğer malzemeler ilave edilir. İsteğe göre tuz ve biber eklenir. Pişirilmiş dana bonfile çapraz bir şekilde kesildikten sonra, kaşık yardımıyla üzeri, baharatlı ekmek karışımı kaplanır. Üstüne dekor olarak kiraz domates yerleştirilir. 200-250 derece fırında üst kısmı altın rengini alana kadar tutulur. Üzeri taze baharatlarla süslenir.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Lezzetli bir fileto olmuş.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş