Böbrek Kendi Yağında (4 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    [​IMG]
    Böbrek Kendi Yağında (4 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    12 Kuzu Böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp,
    kurulanmış)
    4 Dilim Kızarmış Ekmek
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Çay Kaşığı Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Irlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, adını kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç birşey kaybetmemesinden almıştır. Kızarmış ekmek üstünde servis edilir.

    Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200 C) ısıtınız.

    Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz. Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz.

    Kabı fırından alınız. Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz. Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız. Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Böbrek sote Tarifi için gerekli Malzemeler.


    750 gr dana böbreği
    2 büyük soğan
    3 büyük domates(kabukları soyulmuş çok küçük doğranmış)
    3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
    2 çorba kaşığı margarin
    1/2 demet maydanoz
    1 kahve fincanı sirke
    kimyon
    karabiber
    tuz


    HAZIRLANIŞI
    Böbrekleri ince ince küçük olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Saoğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi biberi tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın kimyon ve matdanozu ekleyin.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş