Bir Yunan Mezesi

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Bir Yunan Mezesi nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    3 dilim bayat ekmek (kabukları soyulacak)
    Kibrit kutusu büyüklüğünde balık yumurtası
    1 adet limonun suyu
    1 su bardağı sızma zeytinyağı
    2 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek)
    1 demet dereotu (çok ince kıyılacak)
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Üzerini süslemek için;
    8-10 adet siyah zeytin

    Yemeğin Tarifi
    Bir mutfak robotunun içine bayat ekmek, limon suyu, balık yumurtası ve zeytinyağını koyarak iyice ezilene kadar çekelim. Sonra da derin bir tasın içinde çok ince rendelenmiş havuç, kıyılmış dereotunu yerleştirelim. Üzerine robotta çekilmiş püreyi ekleyip iyice karıştıralım.



    Orta boy bir servis tabağına bu mezeyi kaşıkla düzelterek yerleştirelim. Üzerine zeytinleri dizip, servise sunmadan önce 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirelim.
     
  2. h

    hassan27 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. m

    muteber_nur Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. a

    amert Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş