Bin Kere Helva tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Bin Kere Helva nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    250 gr. tahin helvası
    3 adet yufka
    1 bardak mısırözü yağı
    1 yemek kaşığı tarçın
    3 yemek kaşığı pudra şekeri

    Yemeğin Tarifi
    Helvayı bir çatalla ezin.



    Yufkaları üst üste serin. Üçgen şeklinde kesin. Bir tatlı kaşığı kadar helvayı içine koyun. Yufkaların iki yanını içe doğru katlayıp, ufak sigara börekleri sarın.



    Helvalı börekler pembeleşene kadar mısırözü yağında kızartın. Tarçınla pudra şekerini karıştırın. Süzgeçle üzerine dökerek, süsleyin. Sıcak sıcak servis yapın.



    Püf Noktası:

    Her yufkayı 8 üçgen haline getirin. Ayrıca hazırladığınız börekleri çiğ olarak, buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz.
     
  2. n

    nisakayra Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. k

    kardelen63 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. s

    sevdaatak Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş