Bıldırcın Konsome

Konu, 'Tavuklu Yemek Tarifleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]
    Yufkaya sarılı mantar yahnisi, bıldırcın göğsü ve haşlanmış bıldırcın yumurtası ile (2 kişilik)

    Malzemeler:

    1 adet bıldırcın

    Tavuk suyu için:

    400 gr tavuk suyu

    Yarım havuç

    1 parça pırasa

    2-3 kereviz yaprağı

    1 dilim soğan

    1 adet defne yaprağı

    1 dal maydanoz

    Bıldırcın konsome için: Bıldırcın kemikleri, 10 gr havuç, 10 gr pırasa, 10 gr kereviz, 4 adet yumurta beyazı, tuz, karabiber

    Bıldırcın yumurtası: 2 adet bıldırcın yumurtası, 2 çay kaşığı limon sirkesi, tuz, karabiber

    Mantar yahnisi için: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı kıyılmış soğan, 1 diş kıyılmış sarımsak, 80 gr karışık mantar, tuz, karabiber, yarım yufka
    Yufkaya sarılı mantar yahnisi, bıldırcın göğsü ve haşlanmış bıldırcın yumurtası ile (2 kişilik)

    Mantar yahnisi yapılışı: Mantarlar yıkanır, süzülür. Doğranarak tereyağıyla pişirilir. Sarımsak, soğan, tuz ve biber eklenir. Yufka önce kenarları 20 santimetre bir kare şeklinde kesilir. Sonra çaprazlamasına kesilir. Külah şeklinde kıvrılır. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirilir. Çıkarıldıktan sonra ılık tutulur. İçine hazırlanan mantar yahnisi yerleştirilir.

    Hazırlanışı: Tavuk suyuna diğer malzemeler eklenir. Bir tencerede yarım saat yavaş yavaş kaynatılır ve süzgeç yardımıyla süzülür. Sebzeler içinden çıkarılır, suyu başka tencereye boşaltılır ve soğutulur.

    Konsome için bıldırcın temizlenerek göğüs eti çıkartılır. Geri kalan but ve bıldırcın kemikleri yağsız tavada altın rengi oluncaya kadar kızartılır.

    Hazırlanan tavuk suyu, kızartılmış bıldırcın kemikleri ve sebzeler bir kap içine alınır, iki saat yavaş yavaş kaynatılır, süzülür, serin bir yere alınır ve konsome hazırlanmış olur.

    Bıldırcın göğsü yağsız tavada çevrilerek ön kızartma yapılır. 65 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir. Bıldırcın yumurtaları, sıcak sirkeli su içinde iki dakika pişirilir ve daha sonra ılık tutulur. Bıldırcın göğsü ince ince dilimlenerek derin tabağa dizilir. Haşlanmış yumurta yerleştirilir. Dikkatli bir şekilde bıldırcın konsomesi ilave edilir. Yanında yufka içinde mantar yahnisi ile servis edilir.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Bu güzel yemek hangi mutfaga ait acaba ?
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş