Bıldırcın Dolması nasıl yapılır ?

Konu, 'Soralım Öğrenelim' kısmında Hürrem tarafından paylaşıldı.

  1. H

    Hürrem Misafir

    Dün akşam Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan Şeker Ağaya Bıldırcın Dolması siparişi verdi. Benimde canım bu muhteşem ziyafetten çekti Bıldırcın dolması nasıl yapılır? Bıldırcını nereden tedarik edebilirim birde bu dolmanın iç pilavi nasıl yapılmakta?
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Bıldırcın dolmasını ancak ve ancak sitemizin aşçısı ve hamaratı olan Nehir hanım yapar :) Nehir bize Bıldırcın dolması yapsanaaaa
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]


    Bıldırcın eti çok lezzetlidir lezzet denince akla Nehir gelir tabiki yaparım bıldırcın dolması

    Malzemesi: (6 kişilik)
    6 orta boy bıldırcın
    1+1/2 çorba kaşığı kuşüzümü
    6 çorba kaşığı tereyağ
    1+1/2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 büyük soğan
    1 tatlı kaşığı tuz
    1/2 bardak pirinç
    1/2 tatlı kaşığı karabiber
    1/2 tatlı kaşığı tarçın
    3+1/2 bardak su
    Hazırlanışı:
    Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak, bıldırcınları ütü-leyip yıkayın. Pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda bir saat dinlendirin. Soğam yemeklik doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayıp, üstünü örtecek kadar ılık suya koyun. Orta boy bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, bıldırcınları tavaya koyup, alt-üst ederek, her iki yanlarını da 2'şer dakika kızartın. Tavayı ateşten alıp, bıldırcınları bir servis kabına aktarın. Orta boy bir tencereye kalan 4 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, soğanı ilave edip, bir dakika kadar kavurun. Soğan pembeleşmeye başlayınca bir tel süzgeçten süzeceğiniz pirinci, aynı şekilde süzeceğiniz kuşüzümünü, dolmalık fıstığı, tuzu, biberi ve tarçını ilave edin. Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika kavurun. Tencereye 1 1/2 bardak su katıp, ağır ateşte, 10 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, ağzını kapatarak, harcı dinlenmeye bırakın. Dolma içini, 15-20 dakika dinlendikten sonra, çorba kaşığı ile bıldırcınlara doldurun. Doldurulmuş bıldırcınları Bor cam a yerleştirip, 2 bardak su katıp, fırına sürün. 25-30 dakika sonra kabı fırından alın. Bıldırcın dolmalarını sıcak olarak servis edebilirsiniz.
     
  4. s

    sudenaz Yeni Üye

    Narlı bıldırcın dolması çok leziz harika azıma layık görünüyor canım ne zaman buluşuyoruz ne zaman bıldırcınları yiyoruz :)))
     
  5. e

    esma Yeni Üye

    Bıldırcının vitamin oranıda çok mesela 3 tavuktan alacağınız proteini bir tane bıldırcından alabilirsiniz. Bu nedenle bıldırcının dolması harika olur.
     
  6. M

    Misafir Misafir

    OO sultanlara layık bıldırcın dolması yapan varsa banada yapsın harika bir lezzet.
     
  7. Murat

    Murat Yönetici

    Bıldırcın dolmasını Adana'da eko tepe de yedim sanırım, çok güzeldi. Bıldırcın biraz pahalı ancak bir kezde olsun yemeye tatmaya değer.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş