Biberli Karides

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Malzemeler :

    1 Kg iri karides
    1 Adet kırmızı salçalık (paprika) biber
    2 Adet yeşil soğan
    2 Çorba kaşığı limon suyu
    2 Çorba kaşığı tereyağ
    3-4 yaprak taze fesleğen (isteğe bağlı)


    Yapılışı :

    Karidesleri tuzlu kaynar suda 6-7 dakika haşlayın. Kabuklarını soyun, Biberi ince ince şerit şeklinde doğrayın. Kalın dipli bir tavada tereyağını eritin. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri tavaya koyun.Arada bir karıştırarak 8-10 dakika yüksek ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Karides yemek istemiyorum lütfen hamsi yapın :))
     
  3. i

    irem Yeni Üye

    Karides güveçte muhteşem oluyor
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş