Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    3 adet tavuk göğüs eti
    1 çay bardağı haşlanmış bezelye
    3 su bardağı pirinç
    3 yemek kaşığı margarin
    2 yemek kaşığı badem
    1 yemek kaşığı safran
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Bademleri 5 dakika suda haşlayıp kabuklarını soyun.

    Tavuğun üstüne 5 bardak su koyup 15 dakika haşlayın.

    Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin.

    2 yemek kaşığı margarini eritip pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun. Tavuk suyundan 3 bardak üzerine dökün. Bezelye, badem, karabiber ve tuz atıp kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın.

    Haşlanıp pişmiş tavuk parçalarını tavada 1 kaşık margarinle karıştırarak kavurun. Üstüne zar şeklinde doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı tavuk suyuyla 10 dakika pişirip pilava karıştırın.
     
  2. k

    kaderim Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. r

    ryilmaz05 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. h

    hidoş Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş