Bezelyeli Pirinç Salatası Tarifi

Konu, 'Salatalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    2 Çorba Kaşığı Margarin

    250 gr Pirinç

    50 gr Tel Şehriye

    3 Arpacık Soğan

    2 Sap Pırasa

    3 Havuç

    500 gr Haşlanmış Kuru Fasulye

    500 gr Bezeİye (konserve)

    2 Süs Biberi

    1 Limon

    6 Çorba Kaşığı Sirke

    Tuz Karabiber 6 Çorba Kaşığı Sıvıyağ





    HAZIRLANIŞI

    Bir tencerede margarini eritip tel şehriyeyi kavurun. Pirinci ilave edip kısa bir süre daha kavurmayı sürdürün. 4 çay bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip pişirin.

    Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Havucu ayıklayıp yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın.

    Kuru fasulye ve bezelyenin suyunu süzün. Büyük bir servis kasesinde bütün malzemeleri karıştırın.

    Sos için süs biberlerini ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince kıyın. Limonu sıkın. Bir kasede limon suyu tuz ve karabiberi karıştırın. Sıvıyağ ilave edip çırpın. Biberi ekleyin. Sosu salatanın üzerine döküp 1 saat bekletin.

    Bezelyeli pirinç salatasını servis yapmadan önce tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Dilerseniz kasenin kenarlarını portakal dilimleri ile süsleyin. Bezelyeli pirinç salatasını özellikle et yemeklerin yanında ikram edebilirsiniz.yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Pirinç salatada iyi olmuyo
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş