Bezelyeli Hindi Dilimi nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    [​IMG]
    Bezelyeli Hindi Dilimi nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    4 adet hindi göğüs eti
    2 bardak bezelye
    2 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı un
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Hindiye karabiber ve tuz sürün. Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun. 1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin. Göğüs kısmından ince dilimler kesin.



    Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin. Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın. Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın. Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün. 10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz.



    Yemekçinin notu: Hindi eti soğuyunca, parçalanmadan kesilir.
     
  2. n

    nedia Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. g

    günden ebesek Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş