Bezelyeli gnocchi (İtalya)

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    1 adet soğan
    30 gr. tereyağı
    300 gr. donmuş bezelye
    100 ml. sebze suyu
    100 gr. labne
    10 gr. limon kabuğu rendesi
    15 ml. limon suyu
    1-2 tatlı kaşığı şeker
    1/2 demet nane
    Tuz
    Biber
    Gnocchi için:
    500-550 gr. patates
    2 adet yumurta sarısı
    60 gr. un
    Muskat
    Açmak için biraz nişasta
    Tuz
    Biber

    Patatesleri yıkayıp soyun. Soyduğunuz patatesleri tuzlu suda 20 dakika haşlayın, suyunu süzün. Püre haline getirip soğumaya bırakın. Soğanı küp doğrayın, tereyağında şeffaf oluncaya kadar kavurun. Bezelyeleri sıcak suyla yıkayın, süzdürüp, soğanlara ekleyin. Sebze suyunu ilave edin, üstü açık 3 dakika kadar kaynatın. Labneyi ekleyin ve kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın. Patatesleri yumurta sarıları, un, tuz, biber ve muskat ile karıştırın. Nişasta serpilmiş tezgahta 2 cm. çapında rulo yapın, 1 cm. kalınlığında dilimlere kesin. Dilimleri çatalla hafifçe bastırın. Hafifçe kaynamakta olan tuzlu suya atın ve tencereyi ateşten indirin. 3 dakika suda bekletin, sonra kevgire çıkarıp suyunun iyice süzülmesini sağlayın. Bezelyeli sosa tuz, biber ve şeker ekleyin. Limon rendesi ve suyu ile tatlandırın. Nane yapraklarını ince kıyıp sosa ilave edin. Gnocchi ile servis yapın.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    İtalyan lezzeti bizlere yakın tadlar içerir bu tarifte ona yakın.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş