Beypazarı Sarması Nasıl Yapılır?

Konu, 'Zeytinyağlılar' kısmında Mavi tarafından paylaşıldı.

  1. M

    Mavi Sağlık Ekibi

    Resimli Beypazarı Sarması Tarifi
    Beypazarı Sarması Yapılışı
    Beypazarı Sarmasının iç Tarifi

    Beypazarı Sarması Nasıl Yapılır ( Ankara )işi?
    [​IMG]
    Malzemeler
    200 adet orta boy asma yaprağı
    2 su bardağı pirinç
    2 orta boy kuru soğan
    2 sap taze soğan
    150 gr. kıyma
    yarımşar demet taze nane, dereotu, maydanoz
    1 çorba kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    1,5 su bardağı ayçiçek yağı

    Hazırlanışı
    Taze yapraklar sertliğine göre haşlanır, süzgece çıkarışır (salamura yaprak da kullanılabilir) taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, kuru soğan ince kıyılır, yıkanmış pirinç, kıyma, tuz karabiber, salçayla iyice karıştırılır. Harca bir su bardağı su katılır, yaprağın damarlı kısmı masaya gelecek şekilde serilir, enlemesine az miktarda iç konur, önce üstte, sonra sağdan soldan kapatılıp, rulo yapılarak sarılır. Sarmalar tencereye düzgünce dizilir. Üzerine ayçiçek yağı ve 1,5 su bardağı su gezdirilir, porselen bir tabak kapatıldıktan sonra, temcerenin kapağı kalapıtlır. Orta ateşte 10 dakika piştikten sonra, kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir, sıcak ya da ılık olarak servise sunulur.
    Not: Beypazarı sarmasında özellikle az miktarda kıyma kullanılır ve az miktarda içle sarılır.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Beypazarlılar bu sarma olayını çok iyi biliyorlar
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş