Beşamel Soslu Patlıcan Tarifi

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Şahnur tarafından paylaşıldı.

  1. Şahnur

    Şahnur Yeni Üye

    Resimli Beşamel Soslu Patlıcan Tarifi


    Beşamelli Patlıcan İçin Malzemeler

    1 kilogram Patlıcan
    Karabiber
    1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
    Tuz
    Kekik
    3 Diş Sarımsak
    1 Tane Soğan
    1 Yemek Kaşığı Tereyağı (Oda Sıcaklığında)

    Beşamel Sos İçin Malzemeler

    2 Su Bardağı Süt
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çorba Kaşığı Un

    [​IMG]

    Beşamel soslu patlıcan tarifi

    Patlıcanları fırında közleyin.Patlıcanlar közlenirken beşamel sosu hazırlayın.Beşamel sos için tereyağını küçük bir tencerede eritin.Unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun.Sütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.Sosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alın.Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağına rendelenmiş soğan,sarımsak,kekik ve tuzu ekleyin.Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup tereyağlı sosa bulayın.Beşamel sosu patlıcanların üzerine sürün ve fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirmeniz yeterli olacakdır..
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş