Beşamel Soslu Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

Konu, 'Zeytinyağlılar' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Patlıcan yemeklerine bayılırım. Hele bir de musakka dediniz mi tamamdır. Yanında güzel bir pilavla harika olur. Beşamel soslu patlıcan musakka yapmaya hazır mısınız? Ben hazırım haydi hep beraber yemeğimizi yapmaya başlayalım.

    Beşamel Soslu Patlıcan Musakka
    3 patlıcan
    Kıymalı harç için:
    250 gr kıyma
    1 soğan
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    3-4 diş sarımsak
    2 adet sivri biber
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    Karabiber, pulbiber, tuz

    Beşamel sos için:
    1,5 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı yağ
    2 su bardağı süt
    karabiber
    tuz

    Üzeri için:kaşar peyniri

    Patlıcanları kızartmak için: sıvı yağ
    Patlıcanlar alacalı olarak soyulur dilimlenir. Güzelce yıkandıktan sonra sıvı yağda kızartılarak yağını sızdırmak için havlu peçeteye alınır. İç harç hazırlanır. Sıvı yağda soğan kavrulur. Üzerine kıyma eklenerek kavrulma işlemine devam edilir. Kıymalar piştikten sonra salça ve baharatlar ilave edilerek harç pişirilir.
    Beşamel sos için un kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine süt ilave edilerek topaklanma olmaması için çırpıcı ile karıştırma işlemine devam edilir. Beşamel sos koyulaşana kadar pişirilir ve üzerine karabiber tuz ilavesi yapılır.
    Fırın tepsisine kızarmış patlıcanlar dizilerek kıymalı harç dökülür. Harcın üzerine beşamel sos ilavesi yapılır. 190 derecede fırına sürülerek 15- 20 dakika fırına sürüldükten sonra tepsi çıkarılarak üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilir. Ardından bir süre daha kızarması için beklenir. Afiyet olsun...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş