Beğendili Patlıcan Kebabı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Pilavlar' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    [​IMG]
    Beğendili Patlıcan Kebabı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)
    2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)
    2 Adet Soğan
    2 Yemek Kaşığı Tereyağı
    Yarım kilo bıçak kıyması
    2 Adet Rende Domates ve Salça
    Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ
    Beşamel sos için :
    1 Yemek Kaşığı Un
    1 Çay Bardağı Süt
    Yeteri kadar tuz


    Yemeğin Tarifi
    Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın. Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın.

    Beşamel sos hazırlayın. İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin. Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun. İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın.

    Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın. Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın. Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin. Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun.
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Patlıcanla ilgili her yemek istahımı açmıştır :) oldukca güzel görünüyor emeğinize sağlık
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Tarifini okurken bile canim cekti :) Patlicani severim ici etli olunca bir baska guzel oluyor .
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş