Beden tipinize göre beslenin

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Artık devir sadece kalori hesabına dayalı klasik diyetle zayıflama devri değil. Beden tipinize uygun beslenme hangisi?

    Siz hangisisiniz?
    Ayurveda sistemine göre Vata, Pitta ve Kapha beden tiplerinin hayat biçimleri birbirinden farklı.

    Kalori hesabına son
    Akşam gazetesinin haberine göre, artık devir sadece kalori hesabına dayalı klasik diyetle zayıflama devrini geçti. Beden tipinize uygun, yaşa, cinsiyete uygun, mevsime uygun ve yaşamsal özelliklerinize uygun
    [COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black]sağlıklı ve bilinçli doğal beslenme var artık.

    [B][B][U][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Verdiğinizi geri almayacaksınız[/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/U][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana][/font][/color][/color][/font][/B][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana][/font][/color][/color][/font][/B][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Çünkü sadece kalori hesabına dayalı diyetlerle zayıflıyorsunuz ama sonra verdiğiniz kiloları fazlasıyla geri alıyorsunuz.

    [COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][B][B][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Vata tiplerinin özellikleri[/FONT][/FONT][/B][FONT=Verdana][FONT=Verdana][/font][/font][/B][FONT=Verdana][FONT=Verdana]
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]• Hafif, ince bir yapı
    [COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black]• Etkinlikleri çabuk yerine getirme
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Düzensiz acıkma ve sindirim
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Hafif ve sık sık kesilen bir uyku, uykusuzluk
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Coşku, canlılık, düşgücü
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Kolay heyecanlanma, değişen ruh halleri
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Yeni bilgiyi çabuk kavrama ve çabuk unutma
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Endişeli olmaya eğilim
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Kabızlığa eğilim
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Kolay yorulma
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Patlamalar halinde gelen zihinsel ve bedensel enerji

    [U][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Vata tipinin ana teması 'değişkenlik'[/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/U][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]• Vata kişilerinin ne yapacağı belli olmaz. İşleri başlatmakla sorumludur, bitirmekle değil.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]• Bu tip kimseler bir şey satın almadan sürekli alışverişe çıkarlar, bir sonuca varmadan devamlı konuşurlar ve kronik olarak doyumsuzdurlar.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]• Birçok Vata'nın üzüntüye eğilimi vardır ve uykusuzluk çekerler. Normal Vata uykusu bütün tipleri içinde en kısasıdır, altı saat ya da daha az ve yaş ilerledikçe süre kısalır.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]• Sindirim sistemi ile ilgili tipik şikayetleri kronik kabızlık ya da gazdır. Dengeli bir Vata kişisi mutlu, çoşkulu ve enerjiktir. Zihin açık ve kıvraktır. Çevre değişikliklerine karşı oldukça hassastırlar. Sese ve temasa karşı keskin tepki gösterirler ve yüksek tondan hoşlanmazlar.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]• Canlı hareketli, kolay heyecanlanan, ne yapacağı belli olmayan, düşgücü kuvvetli kişilerdir.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]'Vata tiplerinde görülen hastalıklar'
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]• Uykusuzluk, kronik kabızlık, gerilime bağlı mide rahatsızlığı, kaygı ve depresyon, adale spazmları ve krampları, PMS (adet öncesi sendromu), hassas barsaklar, kronik ağrı, yüksek tansiyon, artrit.

    [B][B][U][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Vata'yı sakinleştiren yiyecekler[/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/U][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana][/font][/color][/color][/font][/B][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana][/font][/color][/color][/font][/B][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmeli: Kuşkonmaz, pişmiş soğan ve sarmısak, pancar, havuç, salatalık, yeşil fasulye, bamya, kabak,turp, tatlı patates, şalgam.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Azaltılmalı veya yenmemeli: Brokoli, lahana, karnabahar, kereviz, patlıcan, domates, biber, patates. Genelde çiğ sebzeler yenmemelidir.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Meyveler
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmeli: Kayısı, avakado, muz, çilek, böğürtlen, mango, karpuz, kavun, kiraz, incir, üzüm, hurma, şeftali, ananas, portakal.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmemeli: Elma, kızılcık, armut, nar.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Tahıllar
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmeli: Yulaf (pişmiş olarak, kuru değil)
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmemeli veya azaltılmalı: Arpa, mısır, esmer buğday, darı, çavdar.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Süt ürünleri: Hepsi yenebilir.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Etler
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmeli: Tavuk, hindi, deniz ürünleri
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmemeli veya azaltılmalı: Kırmızı et.[/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/font][/color][/color][/font][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/font][/color][/color][/font][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/font][/font][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/font][/color][/color][/font][/COLOR][/FONT][/COLOR]
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Pitta tipinin özellikleri

    • Orta derecede beden yapısı
    • Orta derecede güç ve dayanıklılık
    • Girişimci kişilik, mücadeleden hoşlanma
    • Keskin bir zeka
    • Keskin açlık ve susuzluk, güçlü hazım
    • Öfke'ye ve gerilim altında asabiyete eğilim
    • Çoğunlukla çilli, açık ya da pembe cilt
    • Güneşten ve sıcaktan hoşlanmama
    • Açık ve tane tane konuşma
    • Öğün atlayamama
    • Sarı, açık kahverengi ya da kızıl saç


    [FONT=Verdana][FONT=Verdana]Pitta'yı sakinleştiren yiyecekler[/FONT][/FONT][FONT=Verdana][/font]
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmeli: Kuşkonmaz, brokoli, lahana, karnabahar, kereviz, salatalık, yeşil fasulye, yapraklı yeşil sebzeler, marul, bamya, bezelye, patates, kabak.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmemeli veya azaltılmalı:Havuç, patlıcan, sarmısak acı biber, soğan, tur ıspanak, domates
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Meyveler
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmeli: Elma, avakado, kiraz, hindistan cevizi, incir, üzüm, mango, kavun, portakal, armut, ananas, kuru üzüm, kuru erik.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmemeli veya azaltılmalı: Kayısı, muz, böğürtlen, çilek, kiraz, kızılcık, greyfurt, şeftali.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Tahıllar
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmeli: Arpa, buğday, yulaf, beyaz pirinç, mısır, darı çavdar
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Süt ürünleri: Hepsi yenebilir.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Etler
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmeli: Tavuk, hindi, karides (az miktarlarda)
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Yenmemeli: Kırmızı et ve deniz ürünleri.

    [B][B][U][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Kapha tipinin özellikleri[/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/U][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana][/font][/color][/color][/font][/B][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana][/font][/color][/color][/font][/B][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]• Sağlam, güçlü bir beden yapısı, fiziksel güç [COLOR=black]
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Düzenli enerji, yavaş ve zarif hareket
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Sakin ve yumuşak kişilik, yavaş öfkelenme
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Serin, düzgün, sert, soluk ve yağlı cilt
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Yeni bilgiyi yavaş kavrama, iyi bellek
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Ağır, uzun uyku
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Şişmanlığa eğilim
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Yavaş sindirim, hafif açlık.
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Sevecen, hoşgörülü, affedici
    [FONT=Verdana][COLOR=black]• Sahiplenmeye ve kendini beğenmeye eğilim

    [B][B][U][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]'Kapha'yı sakinleştiren yiyecekler[/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/U][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana][/font][/color][/color][/font][/B][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana][/font][/color][/color][/font][/B][FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Sebzeler
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]• Salatalık, tatlı patates, domates, yeşik kabak dışındaki bütün sebzeler yenebilir.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Meyveler
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Elma, armut, kayısı, nar, kurutulmuş meyveler
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Tahıllar
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Arpa, mısır, darı, çavdar
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Süt ürünleri
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Kaymağı alınmış süt, az miktarlarda yağda pişirilmeden yumurta.
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Etler
    [FONT=Verdana][COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Tavuk, hindi, karides


    kaynak:Hürriyet[/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/font][/color][/color][/font][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/font][/color][/color][/font][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT]
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş