Bazı Yiyeceklerle İlgili Önemli Bilgiler

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında Küçük Tırtıl tarafından paylaşıldı.

  1. Küçük Tırtıl

    Küçük Tırtıl Yeni Üye

    Bazı yiyecekleri tüketirken nasıl tüketmeliyiz ve bu yiyecekler bize nasıl şifalı olur bilgilerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Domates: Tam bir likopen kaynağı olan domates ( erkeklerdeki prostat hastalıkları için ) yemek faydalıdır. Domatesi sızma zeytinyağı içinde kabuğu ile pişirmemiz durumunda ( 1 dk kadar ) içine sarımsak da koyduğunuz da tam bir şifa kaynağı olmaktadır.

    Brokoli ve Pişirme Yöntemi: Brokolinin alt ve üst kısmı sararmış ve çiçek açmamış olmalı. İçindeki etken maddenin azalmaması için buharda pişirilmelidir. Brokoliyi rondoda parçalara ayırıp buharda pişirme işlemi ardından üzerine limon sıkmalıyız. Limonun kabukları atılmamalı brokoli üzerine rendelenmeli ayrıca üstüne bir de dövülmüş sarımsak ilave edilmelidir. Bu hazırladığımız brokoliyi kapalı ortamda bir süre beklettiğimiz zaman kansere karşı koruyucu madde barındıran sülforafanın ortaya çıkmasını sağlamış oluruz.

    Sülforafan Nedir?

    Beyaz lahana, brokoli, karalahana, karnabahar, brüksel lahanası gibi bitkilerde bulunan ve kansere karşı koruyucu etkisi bulunan etken bir maddedir.

    Limon Kabukları: Limon kabuklarında D- limonen maddesi bulunmaktadır. En etkin kanser engelleyici madde barındırmaktadır.

    Brokoli, limon, nar, kırmızı acı biber, üzüm çekirdeği, yeşil çay, zencefil, çörek otu, kereviz, meyan kökü, domates, bamya ve soya kansere karşı koruyucu etkileri bulunan baz yiyecek ve içecekler arasında yer almaktadır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş