Bayramlık Kolay Ev Baklavası Nasıl Yapılır

Konu, 'Tatlılar' kısmında goodinkwul tarafından paylaşıldı.

  1. g

    goodinkwul Misafir

    _

    Kolay Ev Baklava Tarifi



    Resimli Kolay Ev Baklava Tarifi

    Baklavanın Malzemeleri

    -Un
    -2 yumurta
    -1 su bardağı süt
    -1 su bardağı sıvı yağ
    -1 adet kabartma tozu
    -1 tatlı kaşığı sirke
    -yarım çay kaşığı tuz
    -kırılmış ceviz ya da fındık
    -200 gr margarin
    -mısır nişastası

    Şerbeti İçin

    -4 bardak şeker
    -5 bardak su bir kaç damla limon suyu

    [​IMG]

    Ev Baklavası Yapılışı

    Sütü ,yumurtalarımızı ,ciçek yağ ve margarin sirkeyi bir kaba koyup bir guzel hepsini karıştırıyoruz,sonra unu ve kabartma tozunu katıyoruz, burada aldığı kadar un katıyoruz, hamur kulak memesi yumukşaklığına ulaşmadan:) biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Hamur kıvama gelince yarım saat dinlendiriyoruz.Hamur dinlendikten sonra 5 ana parçaya bölüyoruz, baklavamız beş katlı olacak, bir ana parcayıda 15 yardımcı parcaya bölüyoruz
    Sonra bu 15 parçayı tek tek merdane ile cay tabağı büyüklüğünde acıyoruz,
    bu 15 parçayı açtıkça üst üste koyuyoruz, hamurun yapışmaması için her kata nişasta serpiyoruz, 15 parçanın açılması tamamlandıktan sonra hepsi bir arada iken yani 15 ide ustuste bir halde merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz.hamurumuz tepsi buyuklugunu alınca yağlanmış tepsimize ilk katımızı koyuyoruz. Üzerine bolll bol dövülmüş cevizimizi serpiyoruz.

    Diğer 2.3.4.ve 5. ana parçalarda 15’erli bölünüp aynı şekilde açılıyor, her kata bol bol ceviz serpiştiriyoruz.
    Tamamı bittikten sonra el bileklerimiz oldukca agrımış ama baklavayı bitirmis olmanın sevinci ile kesmeye başllıyoruz.
     
  2. B

    Bengü Yeni Üye

    Bayram geldiğinde en sevdiğim ev baklavası yemek muhteşem oluyor
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş