Bayram Baklavası Tarifi

Konu, 'Tatlılar' kısmında Goksel tarafından paylaşıldı.

  1. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    2011 Ramazan Bayramı Baklavası,
    Ramazan Bayramına Özel Baklava Tarifi ,
    2011 Ramazan Bayramı Tatlısı,
    Bayram Baklavası Nasıl Yapılır?,


    Baklava tarifi-Ramazan Bayramı Baklava Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • Bir subardağı süt
    • Yarım su bardağı yoğurt
    • Yarım limon
    • Bir paket vanilya
    • Bir paket kabartma tozu
    • 3 yumurta
    • Alabildiği kadar un

    Baklava yapıldıktan sonra
    • 2 paket margarin

    Şerbet için
    • 2 kilo şeker
    • 2kilo su
    • Yarım limon

    Hazırlanışı
    Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim. Bu hamuru 12 parçaya bölelim. Her parcayı 10 eşit şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim. Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım. Bir çay tabağı büyüklüğünde 10 taneyi üst üste koyalım. Açılmış nışastası bol olsun. Sonra büyük açalım.konuyu forumdasnet çaldım. Tepsiye koyalım ve üzerine ceviz serpelim. Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim. Üzerine erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim. Yaklaşık 40- 45 dakika fırını açmadan pişirelim. Sonra üzerine gazete koyalım 1.5 saatte düşük ayarda pişirelim. Sonra şerbeti hazırlayalım .2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereyeforumdas.netkaynatalım.şerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun. Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim .4 saat sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir.

    Afiyet olsun
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Bayramlarda tatlılar artık hazır alınıyor nerede o eski güzel el açması baklavalar..
     
  3. M

    Mina Yeni Üye

    Kesinlikle katılıyorum hazır alıp ikram ediliyor baklavalar. Ev baklavası yapıp satan varsa almak isterim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş