Bavyera Pastası Tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Rabba tarafından paylaşıldı.

  1. R

    Rabba Bölüm Yöneticisi

    Pastalar mutfağınızın vazgeçilmez listesinde mi yer alıyor? Bavyera pastasının adını duydunuz ama nasıl yapacağınız bilmiyorsanız mutfakta bugün geçireceğiniz vakti Bavyera pastası yaparak değerlendirmeye ne dersiniz?
    [​IMG]
    Malzemeler:

    Yarım portakal suyu

    2,5 yemek kaşığı un

    150 gram bitter çikolata

    200 ml krema

    5 su bardağı süt

    1,5 su bardağı şeker

    6 yumurta sarısı

    20 gr toz jelatin

    Hazırlanışı:

    Jelatin soğuk suya boşaltılarak erimesi bekletilir. Toz şeker, yumurta sarısı, un ve süt orta büyüklükteki bir tencerede karıştırılır. Orta ateşte pişirilen karışıma soğuk suda yumuşayan jelatin ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Kremasını ilave ederek karıştırmaya devam etmeniz gerekmektedir. Malzemeler ayrı ayrı iki kaba boşaltılarak karışımlardan birine bitter çikolata rendelenir. Diğerine portakal suyu ilavesi yapılarak karıştırılmaya devam edilir. 2 cam kase alınarak içlerine buz yerleştirilir. Karışımlar kaplara konularak koyulaşması beklenir. Kek kalıbının altına önce streç film serilir. Ardından portakal sulu karışım üzerine dökülür. Çikolatalı malzemede üzerine ilave edilerek kürdan yardımı ile şekil verilir (daire şekilleri olabilir). Kalan çikolata malzemesi üzerine dökülerek dondurucuya konulur ve katılaşması bekletilir. Katılaşan pasta servise hazırdır.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. i

    ilayda Yeni Üye

    bu pasta gerçekten çok güzel duruyor biran önce yapıp afiyetle yiyelim bence:)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş