Banana frıtter (muz tatlısı)

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    MALZEME:

    Un 11 çorba kaşığı (100 gr.)
    Tuz 1 çimdik
    Yumurta 1 adet
    Yumurta akı 1 adet
    Süt 6 çorba kaşığı
    Toz şeker 1 çorba kaşığı
    Rom (Yerine Kanyak da kullanılabilir) 3 çorba kaşığı
    Muz (Olgun, dörde bölünmüş) 6 adet
    Yağ (Kızartma için)
    Tereyağı (Erimiş) 1 kaşık
    Pudra şekeri (Servis için)

    YAPILIŞI:
    Unla tuzu derin bir kaba eleyin. Yumurta ve erimiş tereyağını una katarak sütle karıştırın. Düzgün bir sıvı elde edinceye kadar çırpın. Başka bir kapta toz şekerle rom veya kanyağı karıştırıp içine muz parçalarını atın. Bir kenara koyarak 30 dakika dinlendirin. Derin bir kaba kızartma yağını koyun ve kızdırın. Kızartmadan önce muzları süzün ve fazladan ayırdığınız una bulayın. Yumurta sarısını katılaşıncaya kadar çırpın. Ve hamurun içine katın. Muz parçalarını bu hamura bulayın ve nar gibi oluncaya kadar kızartın. Kızarmış muzları bir kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün ve üzerine pudra şekeri serperek soğutmadan servis yapın.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Banana yani muz tatlısı hafif oluyor denemenizi öneririm
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş