Bamyalı Tavuk Nasıl Yapılır

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Sinel tarafından paylaşıldı.

  1. S

    Sinel Yeni Üye

    Resimli Bamyalı Tavuk Tarifi


    Bamyalı Tavuk İçin Gerekli Olan Malzemeler

    1 bütün tavuk

    -yarım kilogram ayıklanmış bamya

    -4 Adet domates

    -3 kaşık margarin, yarım bardak su

    -2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber

    [​IMG]

    Bamyalı Tavuk Hazırlanışı

    ilk olarak tavuğu temizleyip ufak parçalara ayırın. Boş bir tencerede margarin eritip doğradığınız tavukları tencereye koyun. Domateslerin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.

    Daha sonra domatesleri etlerin üstüne koyup tuz ve baharat ekleyin.Orta ateşte yaklaşık yirmi dakika pişirin. Bamyaları ayıklayıp yıkadıktan sonra tavukların üstüne boşaltın. Yarım bardak kadar su dökelim ve yirmi dakika daha pişirin. Limon suyu sıkıp 5 dakika kaynatın ve servis yapmak için ateşten alın.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş