Bamya Çorbası / Konya nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Bamya Çorbası / Konya çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    250 gr. kuzu kuşbaşı
    100 gr. kuru bamya
    1 yemek kaşığı salça
    1 adet kuru soğan
    1 adet domates
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 adet limonun suyu
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Kırmızı pul biber
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Bamyayı suya koyun, 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanı zar şeklinde doğrayın. Eti ilave edip, pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş domates ve salça ilave edin. Karabiber, tuz ve 6 bardak su koyup kaynatın. Limon suyu ve bamyayı ilave edip, 15 dakika pişirin. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber dökün. Sıcak servis yapın.
     
  2. n

    nilgün Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. t

    totoku Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. s

    sevgi Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  5. m

    mavilim-500 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  6. a

    ayten sağlamer Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş