Ballı Kuymak tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Ballı Kuymak nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    250 gr katı yağ
    1 çay bardağı sıvıyağ
    4,5 su bardağı un
    1 kahve fincanı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    Süzme bal veya şerbet (limonsuz)

    Yemeğin Tarifi
    Geniş bir tavaya yağ koyulur, eriyince sıvıyağ da katılır. Un karıştıralarak yağın üzerine ilave edilerek helva gibi kavrulmaya devam edilir. Kavrulan yağlı unun üzeri yağlanmaya başlayınca, içinde tuz eritilmiş su ilave edilerek, tekrar kavrulur (katı bir boza kıvamına gelinceye kadar).

    Servis tabağına yayılır, ılıyınca üzerine bal veya şerbet dökülür ve servise sunulur.
     
  2. i

    ilknur0635 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. b

    barby Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. b

    barby Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. s

    sibel52 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  6. c

    chivalrouss Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  7. e

    etamine Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş