Ballı Karamel Mus

Konu, 'Tatlılar' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]

    Altın kaplı bademli beyaz çikolata truffle ile (2 kişilik)

    Malzemeler:

    Mus için:

    50 gr toz şeker

    25 gr su

    50 gr krema

    1/8 adet çubuk vanilya

    1 adet yumurta sarısı

    12 gr bal

    2,5 gr yaprak jelatin

    75 gr çırpılmış sekersiz bitkisel krema

    Truffle için:

    15 gr krema

    40 gr beyaz çikolata

    15 gr kavrulmuş file badem

    2 adet yenilebilir altın yaprağı

    Mus yapılışı: Toz şeker, su ile ıslatılıp ocak üzerinde karamelize edilir. Ayrı bir yerde krema ve vanilya çubuğu ısıtılır ve yavaş yavaş, renk almış sekerin içerisine karıştırılır. İki dakika kaynatıldıktan sonra kenara alınır ve soğumaya bırakılır. Başka bir kapta yumurta sarısı ve bal çırpılarak kabartılır ve soğuyan karamelin içerisine eklenir; önceden soğuk su ile ıslatılmış jelatin eritilir ve karışımdan bir miktar ilave edilir, karıştırılıp geri dökülür. Son olarak çırpılmış bitkisel krema eklenir ve iyice karıştırılır. Kalıplara doldurulup buzdolabında sertleşmeye bırakılır.

    Truffle yapılışı: Krema kaynatılır ve kenara alınır. İçerisine beyaz çikolata parçalanıp ilave edilir. Badem ilave edilip çikolata eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Tamamen soğuduktan sonra el ile yuvarlanıp, altın yaprağı ile kaplanır.Buzdolabından ve kalıptan çıkartılan musun üzerine truffle konulur ve servis edilir
     

    Ekli Dosyalar:

  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Mus yapılışınıda ögrenmiş olduk canım :) Balı biraz fazla katabilirmiyiz.
     
  3. S

    Sonbahar Yeni Üye

    harika lezzet şovu
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş