Ballı Börek

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Ballı Börek nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    6 tane kuru yufka

    İç harcı için;
    1 su bardağı su
    1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi
    2 su bardağı toz şeker
    150 gr tereyağı veya margarin (isteğe göre sıvıyağ da olabilir)

    Yemeğin Tarifi
    Bir tarafa temiz bir sofra bezini serin. Yufkaların üzerine elinizle su serperek iyice ıslatın ve sofra bezinin üzerine yayın. Yufkaların çok dağılıp, parçalanmamasına dikkat edin. Bir tepsinin dibini yağlayın. Sonra da her bir yufkayı bu tepsiye üstüste sererken aralarına kaşıkla eritilmiş tereyağı gezdirin. 3 yufkayı da üstüste koyduktan sonra tam ortasına gelindiğinde toz şekeri ve cevizi serpiştirin. Kalan yufkaları da tek tek serip, üzerine yine erimiş yağdan gezdirin. En üstteki yufkanın da üzerini yağladıktan sonra 175 dereceye ayarlanmış fırında en fazla 25-30 dakika kadar pişirin. Ateş üzerinde de, ocakta da pişirilebilir. Ama ocak üzerinde çevire çevire kızartılır. Bir tarafı piştikten sonra başka bir siniye veya tepsiye kızaran taraf çevrilip, bu arada tepsiye fındık kadar yağ koyulur ve öbür tarafı da kızartılır.
     
  2. m

    meral34 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. e

    efgenia Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. B

    BlackRooster Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. c

    ccfatih Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  6. w

    werboni Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  7. i

    ilknur Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  8. s

    sevda Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  9. sesedim

    sesedim Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  10. y

    yellow Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  11. g

    gülşah uruş Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş