Balkabaklı Tart nasıl pişirilir ?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    [​IMG]
    Balkabaklı Tart hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    100 gram krema
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı vanilya
    1/2 çay kaşığı tarçın
    75 gram dövülmüş ceviz
    50 gram pudra şekeri
    125 gram tereyağı
    1 adet yumurta
    1/4 çay kaşığı zencefil
    190 gram un
    140 gram şeker
    1/8 çay kaşığı muskat
    1/8 çay kaşığı tuz
    110 gram toz badem
    1/2 çay kaşığı tuz
    400 gram balkabağı

    Yemeğin Tarifi
    Hamur için bir kapta un, toz badem, tuz ve pudra şekerini karıştırın.

    Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıp hamura parmak uçlarınızla yedirin.

    Yumurtayı ilave edip yoğurun.

    Yoğurmuş olduğunuz hamuru açın.

    23 cm. çapında bir tart kalıbına yayın.

    Tabanına çatalla delikler açıp 30 dakika buzdolabında bekletin.

    Fırını 160o C ısıtın.

    Tart kalıbının tabanına yaymış olduğunuz hamuru 25 dakika pişirin.

    İçi için yukarıda belirtilen bütün malzemeyi mikserde iyice çırpın. Homojen bir kıvam elde edin.

    Çırptığınız karışımı hamurun üzerine yayın ve bir kaşık yardımıyla düzleştirin.

    Önceden ısıttığınız 160o C fırında 35 dakika pişirin.

    Bal kabaklı tart soğuyunca üzerini pudra şekeriyle süsleyin.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    balkabağını kimse sevmiyor ama sağlıklı
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş