Balkabaklı Pilav / Artvin tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Balkabaklı Pilav / Artvin
    Malzemeler
    2 dilim balkabağı
    2 su bardağı pirinç
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Kabağı temizleyip, yıkayın ve küp şeklinde doğrayıp tencereye koyun. 2 bardak su ekleyip, kısık ateşte 15 dakika pişirin.

    Tereyağını eritin. Suyu süzülmüş pirinci koyup kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış kabak, 3 bardak sıcak su ve tuz koyun. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp, pilavı havalandırın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
     
  2. d

    dilek62 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. @ysh€n

    @ysh€n Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş