Balıkesir Mantısı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    [​IMG]
    Balıkesir Mantısı tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    2 adet tavuk göğsü
    2 su bardağı haşlanmış nohut
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    Tuz-karabiber

    Mantı hamuru için;
    4 su bardağı un
    2 adet yumurta
    2 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    İçinde tuz ve karabiber olan 4 su bardağı suda tavuk göğüslerini haşlayıp, süzün. İri iri didikleyip, tekrar tavuk suyu ve haşlanmış nohutla tencereye alın. 10 dakika kaynatın. Yumurta, tuz, un ve çok az su ekleyip, sert bir hamur hazırlayın. 20 dakika dinlendirip, 2 bezeye ayırın. Oklavayla yufka büyüklüğünde açın. 2?şer santim kestiğimiz karelerin dört ucunu birleştirerek kapatın. Büyük bir tencerede kaynattığınız suda bu boş mantıları haşlayın. Süzüp, soğuk sudan geçirin. Tenceredeki nohutlu tavuğa ekleyip, bir taşım kaynatın. Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biber gezdirerek servis yapın.
     
  2. a

    alev Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. s

    samanyolu656 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. f

    fatoşşş Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  5. c

    caglamm Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  6. S

    Su Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  7. f

    figen Yönetici

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  8. A

    Asghum Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş