Balık Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Bu yazıda balık pişirmenin püf noktalarından bahsetmeye çalışacağım. Öncelikle alacağımız balık taze olmalıdır. Peki balığın taze olduğunu nasıl anlarsınız? Balığın gözleri canlı ve parlaksa, eti gergin ve sertse, solungaçları parlak kırmızı ya da pembe ise, eti sıkı, pulları yapışmıyorsa balığın taze olduğundan emin olabilirsiniz.

    Diğer püf noktalar ise;

    · Balığı soğuk su ile yıkamalısınız.

    · Fırında pişirmeden önce zeytinyağı-limon karışımında bekletin. Arzuya göre bu karışıma defne yaprağı ya da kekik ekleyebilirsiniz.

    · Balığı pişirirken zeytinyağı, su, süt, sirke, domates suyu ya da şarap ekleyebilirsiniz.

    · Balık pişirirken derisini kesinlikle çıkarmamalısınız. Eğer sevmiyorsanız piştikten sonra çıkartabilirsiniz. Derisini baştan çıkartmamanız hem balığı bir arada tutacaktır hem de suyunu içinde tutarak balığın kurumasına engel olacaktır.

    · Limonu pişirme sırasında değil de piştikten sonra kullanmalısınız. Limonun suyunu rahat çıkartmak için önce 15 saniye mikrodalga fırında bekletip sert bir zeminde yuvarlamalısınız. Böylelikle suyunu rahatlıkla çıkartabilirsiniz.

    · Eğer pişireceğiniz balık donmuşsa sirkeli suda bekletmelisiniz. Böylelikle çözülen balığın eti gergin olur.

    · Izgara yapacaksanız balığınızı sıvı yağ, karabiber, tuz karışımına bulamalısınız. Böylelikle balığınız ızgaraya yapışmaz.

    · Balık kokusunu elinizden ve kullandığınız malzemelerden çıkartmak için öncelikle soğuk su ile yıkamalı, ardından sirke ve limon ile ovmalısınız.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Balığa şarap eklemenin mantığını bir türlü anlamıyorum, sirke ekleyin madem üzüm tadı vereceksiniz, balıkların türüne göre pişirme şekli değişir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş