Baklavanın şerbeti??

Konu, 'Yemekler' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    baklavanın şerbeti kaç dakika kaynatılır??yardım edin lütfen...yardım için şimdiden tşk[​IMG][​IMG]
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Bir şerbetli baklava tarifi vereyim oradan bakınız :)

    ( Ev Baklavası nasıl yapılır, Ev Baklavası yemek tarifi )

    Ev Baklavası İçin Kullanılan Malzemeler : Hamuru için:
    3 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 tutam tuz
    1 silme çay kaşığı kabartma tozu
    alabildiği kadar un

    üzeri için:
    400 gr tereyağı
    1 su bardağı sıvı yağ

    İçi için:
    4 su bardağı ince dövülmüş ceviz
    1 su bardağı toz şeker

    Şerbeti için:
    5 su bardağı su
    5 su bardağı toz şeker
    1 yemek kaşığı limon suyu
    hamuru açmak için buğday nişastası
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 4
    Ev Baklavası Tarifi : Hamur için un elenir ve tüm malzemeler kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert olacak şekilde yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır yaklaşık 90 -100 tane beze çıkmaktadır ve her kat için 10 tane beze kullanılır. Öncelikle her beze nişasta ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve 10 tanesi üst üste dizilir ve büyük yuvarlak tepsi boyutuna gelene kadar hepsi birlite merdane ile tekrar açılır ve tepsiye serilir. Üzerine dövülmüş ceviz ve tozşekerli karışımdan serpilir ve diğer bezeler için de aynı işlemler tekrarlanır yaklaşık 9-10 kat olacaktır.

    En son kat da serildikten sonra baklava kesilir. Kesim için ister kare ister baklava ya da diktörtgen şekil verebilirsiniz.

    Tereyağ ve sıvıyağ bir tencerede iyice kızdırılır. Kaynar haldeyken kepçeyle yavaşça baklavanın üzerine gezdirilir. Yağını tamamen çektirdikten sonra 130-140 derece fırında içinin iyice pişmesi için yavaş yavaş pişirilir. Eğer fırınınız dereceli değilse fırını 10 dakika kadar açıp 5 dakika kadar kapatarak fazla ısınmasına engel olarak hafif bir ısıda pişirebilirsiniz.

    Baklavanın üzeri iyice kızardıktan sonra fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Bu sırada şerbeti hazırlanır. Su ve şeker kaynatılır kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişirildikten sonra 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir ve ateşten alınır. Şerbet 15-20 dakika bekletilir ve baklava soğuk şerbet sıcak iken kepçe ile yavaş yavaş üzerine dökülür. 1 gece bekletildikten sonra şerbetini iyice emecektir ve servise hazır olacaktır.
     
  3. s

    sureyya Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. a

    anneanne Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. f

    f_m_s_1453 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  6. Murat

    Murat Yönetici

    Öncelikle 1.5 kg su 3 kğ şeker ilave edilir şekerlenmemesi içinde çeyrek limon ilave edilir, hazırlanan şurup orta dereceli ateşte karıştırılır, su kaynayınca şeker erimeye başlar. Şeker eriyince kaynamaya bırakırız ve limon sudan çıkarılır ve baklavaya dökülecek kıvama gelir.
     
  7. a

    alev Yeni Üye

    Baklavanın şerbetini ayarlayabilmek çok önemli
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş