Baklava Şerbeti Hazırlamanın Püf Noktasu

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında ender tarafından paylaşıldı.

  1. ender

    ender Yeni Üye

    Bayramların vazgeçilmezi tatlılar genel itibari ile şerbetli olanlar tercih edilerek hazırlanır. Şerbetli tatlılar arasında baklava da mutfağımızın bayram tatlıları arasında ilk sırada yer alanıdır. Şerbetli tatlı denildiği zaman tatlının güzel olması için şerbet ayarının iyi yapılması gerekliliği herkes tarafından dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır.

    Her tatlının şerbet sıcaklığı farklı farklıdır. Burma baklava gibi bir baklavanız varsa gevrekliğinin kaybolmaması için tatlınızın soğuk şerbetinizin ise ılık olması gerekmektedir.

    Yufkası ince kıyır kıyır bir baklava açtıysanız tatlınız soğuk şerbetiniz ılık olmalıdır. Tatlınız kalın ve sert ise şerbet mutlaka sıcak olarak dökülmeli ve üstü kapakla kapatılmalıdır. Kapak kapatmalısınız ki tatlınız şerbetini iyice çeksin.
    ev-baklavası.jpg
    Şerbet hazırlanırken 1,5 ölçü suya 2 ölçü şeker kullanmalısınız. İçine kalın bir limon dilimini sıkmayı unutmayın. Şerbetinizin şekerlenmesini istemiyorsanız şekerin suda erimesini sağlayana kadar karıştırmalı; sonrasında şerbetinize kaşık sokmamalısınız.

    Şerbet ılıklığını anlayabilmek için parmağınızı soktuğunuz zaman parmağınızı yakmayacak ısıda olmalıdır. Şerbetiniz yoğun kıvamda ise tatlınız daha güzel olur.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş