Baklava Hamuru Nasıl Açılır?

Konu, 'Tatlılar' kısmında I$ık tarafından paylaşıldı.

  1. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Baklava Hamuru Nasıl Açılır
    Baklava Hamuru Nasıl Yapılır
    Baklava Hamuru yapılışı
    Oktay usta Baklava Hamuru tarifi

    Baklava Hamuru tarifi-Baklava Hamuru Nasıl Yapılır


    Malzemeler 10 kişilik
    • 2 su bardağı un
    • 2 adet yumurta
    • Yarım su bardağı su
    • 1 su bardağı nişasta
    • 200 gr. tereyağı
    • Bir tutam tuz


    Hazırlanışı
    Unun ortasını havuz gibi açın.Yumurta, tuz ve su ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.Küçük parçalara ayırıp ince yufkalar açın.
     
  2. A

    Abdullah Yeni Üye

    Baklava hamuru açmak marifet ister bunu en iyi ustalar bilir
     
  3. M

    Mavi Sağlık Ekibi

    Baklava denince akla Gaziantep gelir o sebeple antepteki ustaların üstüne baklava yufkası açacak usta tanımıyorum :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş