Baklalı Pilav

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Baklalı Pilav kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    2 su bardağı pirinç
    2 su bardağı taze iç bakla
    1 demet dereotu
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Pirinç ılık, tuzlu suda beklerken, iç baklayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Baklaların zarlarını soyun. Tencerede tereyağını eritin. Pirinci saydamlaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin. Baklaları ve kıyılmış dereotunu karıştırarak ateşten alın. 10 dakika dinlendirip, servis yapın.
     
  2. p

    penquen Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş