Bakla nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    [​IMG]
    Bakla çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    1 kg. yeşil bakla
    2 yemek kaşığı un
    2 adet limonun suyu
    1 adet kuru soğan
    1 demet dereotu
    10 adet yeşil soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    6 adet kesme şeker
    2 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    1 kaşık un ile 1 adet limonun suyunu çırpın. Derin bir kabın içinde 1 bardak suyla karıştırıp, bekletin.

    Baklaları yıkayın. Uçlarını ve yanlarını temizleyin. Kararmaması için limonlu ve unlu suya atıp, bekletin.

    Bir tencerenin ortasına soğanı bütün olarak koyun. Kenarlarına baklaları güneş gibi sıralayın. Dereotunun yarısını üzerine doğrayın. Yeşil soğanları baklaların uzunluğunda kesip, onlar gibi dizin. Kalan baklaları da yeşil soğanların üzerine yerleştirin.

    Zeytinyağını, 1 kaşık unu ve 1 adet limonun suyunu karıştırın. Baklaların üzerine dökün. Şekerini, tuzunu atın. Üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun. Dizdiğiniz baklaların bozulmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın.

    Kısık ateşte en az 1 saat pişirin. Tencerinin içinde soğumasını bekleyin.

    Ters çevirerek tabağa alın. Üzerini dereotuyla süsleyerek, servis yapın.
     
  2. e

    esra özdemir Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. s

    sultan Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Bakla'nin nasil yapildigini anlatan cok guzel bir bilgilendirme konusu, biryere kayit etmekte fayda var. Tesekkurler.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş