Bakla Dolması Nasıl Yapılır?

Konu, 'Zeytinyağlılar' kısmında edanur tarafından paylaşıldı.

  1. e

    edanur Yeni Üye

    Resimli Bakla Dolması Tarifi Yapılışı
    Bakla Dolması Nasıl Yapılır
    Bakla Dolması Yemeğinin Tarifi ve incelikleri

    MALZEMELER:

    1 su bardağı kuru iç bakla
    1 su bardağı kırık yarma buğday (veya ince bulgur)
    4 soğan
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı kuru reyhan
    6 sap dereotu
    Yarım kg taze veya salamura asma yaprağı
    1 çay bardağı
    zeytinyağı
    Tuz,
    kırmızıbiber
    [​IMG]
    Bakla Dolması tarifi

    İç baklayı akşamdan ıslatın. Sabah süzün. Kabuklu ise kabuklarını soyup ikiye bölün. Baklayı kırık yarma (veya ince bulgur), incecik kıyılmış 2 soğan, 1 çorba kaşığı salça, reyhan, incecik kıyılmış dereotu, tuz, kırmızıbiber ve 1 su bardağı su ile iyice karıştırın. Suluca bir harç hazırlamış olacaksınız. Taze asma yaprağı kullanıyorsanız tuzlu bol kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp çıkarın. Salamura yaprak kullanıyorsanız yaprakların üzerine kaynar su gezdirin, 5 dakika bekletip süzün. Bir kenarda bekletin. Kaim tabanlı bir tencerenin dibine 1 sıra asma yaprağı döşeyin.
    Yaprakların saplarını ayıklayıp avuç içi kadar parçalara bölün. Damarlı kısmı üstte kalacak şekilde avucunuza bir parça yaprak koyun. Baklalı harçtan 1 tatlı kaşığı dolusu yaprağın ortasına koyun. Kare biçiminde kapatın. Sardığınız yaprakları tencereye yan yana yerleştirin. Tencereyi ateşe oturtun. Ayrı bir tavada incecik doğranmış 2 soğanı biraz tuzla birlikte zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı salça koyup 1-2 dakika daha kavurmayı sürdürün. 2 su bardağı su ilave edip kaynatın. Kaynamış suyu sarmaların üzerine gezdirerek, dağılmaması için üzerine geniş bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın. Harlı ateşte bir taşım kaynatıp ateşi iyice kısın. Yaklaşık 1 saat, dövme yumuşayıncaya kadar pişirin.
     
  2. p

    pozell Yeni Üye

    Bakla dolmasını hakiki zeytin yagı ile yapım içine az eşki katmayı denedinizmi?
     
  3. i

    irem Yeni Üye

    Bakla dolmasını sıklıkla yaparım çok lezzetlidir
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş