Bahçıvan Dolması Nasıl Yapılır?

Konu, 'Zeytinyağlılar' kısmında gönül tarafından paylaşıldı.

  1. g

    gönül Yeni Üye

    Resimli Bahçıvan Dolması Tarifi
    Bahçıvan Dolması Yapılışı
    Bahçıvan Dolması nasıl yapılır,

    Bahçıvan Dolmasını yapmak için farklı yemek tarifleri vardı ancak bu tarif çok leziz bir göz atınız..

    [​IMG]
    Bahçıvan Dolması

    Malzemeleri

    taze asma yaprağı
    kara lahana
    yarım demet maydanoz
    yarım demet dereotu
    1 çorba kaşığı salça
    2 soğan
    zeytinyağı
    pirinç
    bulgur
    tuz, karabiber

    Hazırlanışı
    Taze sarma yapraklarını ve kara lahanın önceden haşlayın. İç harcı için karıştırma kabına kesilmiş olan maydonoz ve dereotunu alın. Üzerine 1 çorba kaşığı salça, 2 adet yemeklik kesilmiş soğan, pirinç, bulgur, tuz ve karabiberi ilave edin.

    Tüm malzemeyi karıştırın. Asma yapraklarına ve kara lahanaya iç malzemeleri sarın. Tencerede sarmaları alın. Üzerine sıcak su ilave ederek pişirin.
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Bahçivan kebabını yemiştim ama bahçivan dolmasını hiç duymamıstım bile ama denemeyi düşünmekteyim lezzetli olacak gibi
     
  3. i

    irem Yeni Üye

    Bahçivan dolması inanılmaz lezzetli bir yemek tavsiye ederim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş