Baharın Mucize Meyveleri

Konu, 'Her şeyin Başı Sağlık' kısmında denizkızı tarafından paylaşıldı.

  1. denizkızı

    denizkızı Yeni Üye

    Yorgunluğunuzu engellemek, forma girmek ve enerjinizi yükseltmek ister misiniz? Vücudumuza vitamin ve mineral bakımından zengin diyebileceğimiz meyveleri alma zamanı geldi.

    İşte bahar meyveleri:

    Çilek C vitamini deposudur. B, C ve K vitaminleri bakımından zengin olan çilek fosfor ve demir bakımından da zengindir.

    *Düzenli kullanımı kalp sağlığını korur.

    *Damar ve göz sağlığına faydalı bir meyvedir.

    *Kanı temizler, cildi yeniler, kan basıncını düzenler.

    *Çocuklar düzenli tükettikleri zaman alerjik etki yaratabilir. Bu nedenle tüketimine dikkat edilmelidir.

    *Kan şekerini dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir.

    *Sakinleştirir, depresyondan korur.
    fft18_mf6930094.Jpeg
    Kiraz: A ve C vitamini bakımından zengindir.

    *Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

    *Uyku düzenlenmesine yardımcı bir meyvedir.

    *Yüksek oranda gut hastalığını iyileştirici özelliği vardır.

    Karadut: Hastalıların kalkanıdır. Karadut yaprağından yapılan çay karaciğer ve hepatit hastalıklarına karşı koruyucudur. Meyveleri yenen, reçeli ve şurubu yapılan bu meyve ağız yaralarını iyileştirir.

    *İyi bir ateş düşürücü ve idrar söktürücüdür.

    *Boğaz hastalıkları, diş ağrısı, mide ve bağırsak iltihapları, egzama gibi hastalıklara iyi gelir.

    Avokado: Cilde parlaklık ve yumuşaklık verir. Cildi esnekleştirir. Yaraları iyileştirici özelliği vardır.

    *Kolestrol artışını önler.

    *Metabolizmayı canlandırır; kilo verdirir.

    *Ülseri iyileştirir.

    *Lif bakımından zengindir; sindirim sistemi sağlığını korur.

    Badem ve kayısının çiğ hali olan çağla kötü kolestrolü düşürür.

    *İyi bir antioksidandır.

    *E vitamini bakımından zengindir.

    *Yüksek potasyum ile iyi bir tansiyon düzenleyicidir.

    *Kalp damar sağlığını korur.

    A vitamini bakımından zengin olan Malta eriği B ve C vitamini bakımından da zengindir.

    *Potasyum, fosfor ve kalsiyum bakımından zengindir.

    *Antioksidan ve lif bakımından zengin olduğu için kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu özelliği vardır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş