Baharatlı Tavuk (4 kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Tavuklu Yemek Tarifleri' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    [​IMG]
    Baharatlı Tavuk (4 kişilik) çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    4 adet tavuk göğsü
    1 dal fesleğen
    1 dal adaçayı
    1 çorba kaşığı beyazbiber
    1 çorba kaşığı kırmızıbiber
    1 çorba kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
    Sıvı yağ (kızartmak için]
    Sosu İçin:
    1 adet dolmalık kırmızı biber
    1 adet kırmızı soğan
    1/2 salatalık
    1 adet avokado
    1 limonun suyu
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Tuz, karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

    Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın. Üzerlerini yağlayıp baharatlı otlu karışıma bulayın. 15 dakika bekletin. Tavukların iki tarafını kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

    Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı bir kaseye koyup karıştırın.

    Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin. Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın.

    Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın.
     
  2. N

    Narin Yeni Üye

    icerigini getirin ben yapacam bunu : )
     
  3. i

    irem Yeni Üye

    Baharatsız tavukmu olur canımmm
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş