Baharatlı Soğan Mücveri (Kreminidokeftedes pikantiki) nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Baharatlı Soğan Mücveri (Kreminidokeftedes pikantiki) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    500 gr soğan
    500 gr kekun
    1 demet, çok ince kıyılmış (taze nane veya 2 yemek kaşığı kuru nane)
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Alabildiğince ılık su
    (koyu boza kıvamında bir hamur olacak ve kaşıkla dökülerek yağda kızartılacak)

    Kızartmak için;
    1 çay bardağı ayçiçek yağı

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle soğanları ayıklayalım. Yarısını çok ince, yemeklik dilimleyelim. Geri kalan soğanları ise rendeleyelim.



    Sonra derin bir tasın içinde soğanlarla kek unu karıştırıp, nane, tuz ve karabiberi ekleyelim. Şimdi de üzerine azar azar ılık su ekleyerek bir taraftan da çatalla karıştıralım. Boza kıvamında akıcı, tıpkı bizim mücver gibi bir hamur hazırlayacağız.



    Öte yandan bir tavaya 1 çay bardağı ayçiçek yağını koyalım. Yağ kızınca, bir yemek kaşığına doldurduğumuz akıcı kıvamdaki karışımı tavaya boşaltalım. Bu şekilde tüm tavayı hamur parçalarıyla doldurup kızartmaya başlayalım. Kızaran mücverleri üzerine kağıt peçete serilmiş servis tabağına alalım. Yağını emdirip, mücverleri servise sunalım.
     
  2. T

    Tatlisco Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. z

    zuhal Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. e

    el_yas Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. c

    caryz Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. c

    cerence74 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  7. b

    bonibon Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş