Baduş

Konu, 'Yemekler' kısmında ayca tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayca Yeni Üye

    [​IMG]
    Baduş nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    6 yemek kaşığı yeşil mercimek
    1 bardak doğranmış taze fasulye
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı salça
    5 bardak su veya et suyu
    6 yemek kaşığı bulgur
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızıbiber

    Yemeğin Tarifi
    Yeşil mercimekleri 1 saat ılık suda ıslatın. Kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Suyunu süzün.

    Fasulyeleri küp küp doğrayın.

    Mercimekleri yağ ile birlikte 2 dakika soteleyin. Salçasını koyup, karıştırın. Suyu ilave edin. Tuzu ve karabiberi atın. Kaynatın. Bulgur ve fasulyeleri ekleyip, 25 dakika pişirin.

    Kırmızı biberle tereyağını kızdırıp, üzerine gezdirin. Servise hazırlayın.
     
  2. m

    meraklı Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. ışıl

    ışıl Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş