Baduç Kavurması nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Baduç Kavurması nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    ½ kg. taze fasulye (yöresel adı baduç)
    1 adet iri kuru soğan
    2 adet yeşil biber
    3 adet domates
    2 adet yumurta
    Tuz
    Karabiber
    1 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ

    Yemeğin Tarifi
    İnce doğranmış soğan geniş bir tencereye koyulan yağda iyice sararana dek kavrulur. Doğranmış yeşil biber rendelenmiş domates, tuz, karabiber ilave edilir. Kaynamaya başlayınca enlemesine 1-1,5 cm eninde doğranmış yeşil fasulyeler eklenir. Fasulyeler iyice yumuşayıp, pişince yumurtalar üzerine kırılır ve karıştırılır. Yumurtalar da pişince sıcak olarak servise sunulur.
     
  2. nezahat

    nezahat Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. m

    mirayenya Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. s

    sayka81 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  5. e

    esin Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. a

    alkan demir Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş